Graviditet

Trötthet och smärta i svanken, ischias, foglossning, värk mellan skulderbladen och/eller i nacken är vanliga symtom under graviditeten. Detta är exempel på besvär som vi kan behandla och hjälpa dig med vilket underlättar din graviditet. Vi ger även råd och tips på vilken träning/motion som passar just dig.

Efter förlossningen får många ont i sina ryggar på grund av att magmusklerna inte ger det stödet dem har gjort tidigare pga av att de har varit separerade under en längre tid. Magmuskler som inte gått ihop skapar en separation (diastas) som i sin tur kan ge oförmåga att stabilisera magen, mag- och tarmbesvär, smärta i ryggen och putande mage. Putande mage som inte vill försvinna oavsett hur länge sedan du fick barn kan du få hjälp med att försöka minska. Med rätt övningar triggar man den djupa muskulaturen vilket i sin tur leder till bättre ihopdragning av magmusklerna. Detta ger en plattare mage med bättre stöd och därmed mindre ryggvärk. Vi hjälper dig även att undersöka om ev diastas finns.

Vi naprapater på kliniken har i många år behandlat gravida, nyblivna mammor och mammor som efter många år efter förlossning har besvär med sina ryggar och även sin buk. 

Ring 08-7370700 eller kontakta oss på mail om du har några frågor, funderingar och om du vill boka in en behandling.